Uitvaart regelen

Uitvaart regelen

Een overlijden is vaak een emotionele aangelegenheid. En bij verdriet is het lastig om allerlei zaken rond de uitvaart te moeten regelen. Dan is het fijn als u kunt vertrouwen op een deskundige. Iemand die de weg weet in alle wet- en regelgeving, gebruiken en rituelen. Iemand met goede voorstellen, die u zoveel mogelijk regelwerk uit handen neemt. Claassen Uitvaartzorg zorgt ervoor dat het afscheid waardig en aansluitend op uw wensen verloopt.

Samen met u maken we een draaiboek waarin we alle belangrijke zaken voor u op een rijtje zetten. Daarbij maken we onderscheid tussen zaken die geregeld moeten worden:

Voor de uitvaart

Claassen Uitvaartzorg weet wat er moet gebeuren voor de uitvaart en kan het overleg met nabestaanden in goede banen leiden.

De uitvaart

U kunt erop vertrouwen dat de uitvaart geheel naar uw wensen wordt verzorgd.

Na de uitvaart

Claassen Uitvaartzorg weet wat er moet gebeuren voor de uitvaart en kan het overleg met nabestaanden in goede banen leiden.

Checklist

Het overlijden van een dierbare is vaak een emotionele aangelegenheid. Helaas moet er juist dan veel worden geregeld. Claassen Uitvaartzorg wéét wat er moet gebeuren voor de uitvaart en kan het overleg met nabestaanden in goede banen leiden.

U kunt alle regelzaken met een gerust hart aan ons overlaten. We hebben alvast een overzichtelijke checklist samengesteld. Hieronder kun je de checklist bekijken en downloaden.

Checklist

Uitvaart mogelijkheden

Claassen Uitvaartzorg adviseert u graag over de mogelijkheden rond een uitvaart. Of u nu een uitvaart moet regelen voor een dierbare of alvast uw eigen wensen wilt vastleggen. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren en de zorg uit handen nemen. U kunt vertrouwen op goede begeleiding en een uitvaartverzorging die voldoet aan uw wensen.

Begrafenis of crematie

De keuze tussen een begrafenis of crematie is een belangrijke beslissing.

Kist of alternatief

Bij overlijden bestaan er verschillende mogelijkheden om het lichaam van de overledene te bewaren.

Rouwdienst en condoleance

Voor een goed afscheid is het belangrijk dat de afscheidsplechtigheid voldoet aan de wensen van de overledene of nabestaanden.

Verzorging overledene

Nadat iemand is overleden, moet het lichaam tijdig op de juiste manier worden verzorgd.

Rouwbloemen

Rouwboeketten vormen een belangrijke traditie in de manier van afscheid nemen.

Ter beschikking stellen

U kunt ervoor kiezen uw lichaam na uw overlijden ter beschikking te stellen voor de medische wetenschap.

Opbaring

Na een overlijden kunt u ervoor kiezen om het lichaam op te baren. Opbaring kan zowel thuis plaatsvinden als in een uitvaartcentrum.

Rouwvervoer

Direct na een overlijden moet de overledene misschien worden vervoerd naar een rouwcentrum of bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis naar huis.

Rouwdrukwerk

Een overlijden wordt meestal aangekondigd door een rouwkaart en eventueel een advertentie in de krant.

Grafsteen of urn

Met onze jarenlange ervaring in de uitvaartverzorging, kunnen wij u goed helpen bij de keuze van een grafsteen of urn.

Duurzame uitvaart

Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk. Zij maken tijdens hun leven keuzes die hierbij passen.

Gedenksieraden

Wij kunnen u de mogelijkheid bieden om kostbare herinneringen te koesteren met onze gedenksieraden.

Ervaringen

Bekijk hier wat de nabestaanden over ons vertellen.

“De betrokken, persoonlijke aanpak door jullie als familiebedrijf maakte het afscheid van Mirjam echt zoals wij dat hadden willen doen. De aandacht voor Jasper was hartverwarmend.”

Familie Jongeneel

“Ondanks ons verlies hebben we de hele gang van zaken als zeer prettig ervaren. Voldoende aandacht voor ons en ons verdriet! Zorgzaam!”

Familie van Creij

“Professioneel, persoonlijk en met respect voor ons en de verdrietige tijd. En toch een 'mooie' week geweest.”

Mevr. van Berkel

“Invoelend aanwezig wanneer nodig, professioneel en flexibel. Het persoonlijke contact was erg fijn. Complimenten voor alle medewerkers van Claassen Uitvaartzorg.”

Familie Cools

“Goed, vertrouwd, fijn en waardevol. Echte ondersteuning op alle vlakken in een moeilijke, verdrietige tijd! Luisterend oor en goed inlevingsvermogen voor een “complexe” situatie. Vanaf het begin een fijn en goed gevoel, dat rust geeft om te weten dat alles in goede handen is! Alle dagen even contact gehad en dat was ook super.”

M.J. vd Weijden

“Alles was super geregeld, alles om het ons naar de zin te maken. Heel erg fijn, en rustig is alles geregeld. Het voelde heel warm! Alles kon en kijk er met heel veel 'warmte' op terug.”

Familie den Otter

“Het was een geruststellende en fijne gedachte Claassen Uitvaartzorg op de achtergrond als steun te hebben. Geen detail ontgaat hen. Claassen is aanwezig zonder aanwezig te zijn.”

Joop Dragt Jr.

“Zorgvuldig, respectvol en betrokken.”

M. van Stralen- van Aarsen

“Claassen heeft ons heel goed geholpen bij de uitvaart van onze man en vader. Ze zijn attent, schakelen snel. Daarnaast is Claassen behalve vakbekwaam ook begripvol en persoonlijk. En dat is net zo belangrijk. Bedankt.”

Familie van Pinxteren

“Claassen is aanwezig, zonder opdringerig te zijn. Dankzij hun goede mensenkennis kreeg je nooit het gevoel dat er vreemde mensen in huis zijn. Ze hebben alle zaken goed op orde, niets wordt aan het toeval overgelaten en alles is rustig overlegd.”

Familie Bosch

“Op een moment dat het leven op zijn kop staat ervaren hoe goed, zorgvuldig en persoonlijk Claassen Uitvaartzorg de nabestaanden begeleidt bij de uitvaart. Nooit om iets hoeven vragen en vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart alles tot in de puntjes verzorgd. Ook een compliment voor alle medewerkers.”

Ingrid Janssen

“Zeer goede service en begeleiding. Wij zijn erg blij dat we voor jullie gekozen hebben.”

Familie van Hooijdonk

“De dagen heeft Anne Raaijmakers ons begeleid, daar verdient ze een dikke 10 mee. Zeer prettig.”

Familie Smetsers

“Het is fijn dat er persoonlijk contact is, face to face en niet alles over de telefoon en via de mail. Professioneel, ondersteunend en vertrouwd.”

Familie van Rijbroek

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then