Uitvaart regelen

Moet u een uitvaart regelen voor een dierbare of wilt u alvast uw wensen vastleggen voor uw eigen uitvaart? Claassen Uitvaartzorg staat u bij met raad en daad. Vakkundig, zorgvuldig en betrouwbaar. Jaarlijks verzorgen wij ruim 400 uitvaarten in de regio Noordoost-Brabant, Zuid-Gelderland en Noord-Limburg. Wij kunnen daarbij putten uit 90 jaren ervaring als familiebedrijf.

Een overlijden is vaak een emotionele aangelegenheid. En bij verdriet is het lastig om allerlei zaken rond de uitvaart te moeten regelen. Dan is het fijn als u kunt vertrouwen op een deskundige. Iemand die de weg weet in alle wet- en regelgeving, gebruiken en rituelen. Iemand met goede voorstellen, die u zoveel mogelijk regelwerk uit handen neemt. Claassen Uitvaartzorg zorgt ervoor dat het afscheid waardig en aansluitend op uw wensen verloopt.

Samen met u maken we een draaiboek waarin we alle belangrijke zaken voor u op een rijtje zetten. Daarbij maken we onderscheid tussen zaken die geregeld moeten worden:

 

Uitvaart verzorgen zoals ú wilt

Waar nabestaanden vroeger nog dikwijls kozen voor een sociaal wenselijke uitvaart, staat tegenwoordig juist de overledene centraal. Uitvaarten zijn hierdoor persoonlijker geworden. Naast een kerk of aula wordt steeds vaker gekozen voor een theater, tuin of andere locatie met een informele setting. In plaats van een plakje cake wordt bijvoorbeeld een bitterbal geserveerd. Bovendien brengen dierbaren tegenwoordig een toast uit op het leven van de geliefde; geheel in stijl, met zijn of haar favoriete drankje. Niet zelden vindt de crematie of begrafenis hierna in besloten familiekring plaats.

Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe belangrijk het voor nabestaanden is om goed begeleid te worden bij al die keuzes die gemaakt moeten worden in een hectische en bovenal verdrietige periode waarin het leven volledig op z’n kop staat. We vinden het fijn om samen met de familie te zoeken naar mogelijkheden die het beste bij hen passen. Dit kan betekenen dat de familie veel zelf wil doen of juist liever zoveel mogelijk aan ons overlaat. Soms brengen we hen op ideeën waar ze zelf nooit aan zouden hebben gedacht.

Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan zorgzaamheid, begrip en betrouwbaarheid. Uitgangspunt is dat u als nabestaande kunt terugkijken op een mooi, waardig en persoonlijk afscheid. Of u nu kiest voor een traditionele uitvaart of een alternatieve, elke uitvaart is uniek en juist in deze moeilijke dagen kunt u op ons rekenen. Wij zijn er voor u.

Geïnteresseerd? Maak gerust (vrijblijvend) een afspraak.
Een uitvaart vooraf bespreken is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Tip: vraag onze (gratis) folder 'Wensen voor Later' aan of bestel het uitgebreide optekenboek 'Mijn afscheid' (€ 20,00). U kunt ons mailen (info@claassen.eu) of bellen: 085 744 10 24, dan sturen wij u de folder en/of het optekenboekje zo spoedig mogelijk toe.

TOP