Grafsteen of urn

Met onze jarenlange ervaring in de uitvaartverzorging, kunnen wij u goed helpen bij de keuze van een grafsteen of urn.

Grafsteen

Na de begrafenis is het gebruikelijk dat de laatste rustplek van de overledene verder wordt aangekleed als blijvende herinnering. Met een symbool, passend bij de levensstijl of aard van de overledene, maakt u van het graf een persoonlijke gedenkplek.U kunt daarbij kiezen voor een gedenksteen, een natuurlijke aankleding zoals bloemen of een boompje (dit is wel afhankelijk van de mogelijkheden ter plaatse) of bijvoorbeeld een grafmonument van hout, glas, roestvrijstaal of ander materiaal. Wij adviseren u graag en brengen u desgewenst in contact met deskundige uitvoerders, zoals steenhouwers, hoveniers en kunstenaars.

Urn

Na een crematie wordt de as van de overledene bewaard in een speciale urn. Gedurende één maand, de wettelijke termijn, blijft de urn in het crematorium. U kunt zelf bepalen óf u de as van de overledene daarna nog langer wilt bewaren. Zo kunt u kiezen voor:

  • Een urn, voor thuis of in een daarvoor speciaal ingerichte herdenkingsplek in of nabij het crematorium
  • Verwerking in een sieraad of kunstwerk
  • verstrooiing op een strooiveld van een begraafplaats of crematorium, op zee of op een uitgekozen dierbare plek (mits u toestemming heeft van de eigenaar van die plek)

Aan deze verschillende bestemmingen van de as zijn kosten verbonden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Als u nog niet zeker weet wat u met de as wilt doen, kunt u ervoor kiezen deze in een urn te laten plaatsen in een algemene nis in het crematorium. Dit is een speciale kamer waar de urn een halfjaar wordt bewaard, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de definitieve asbestemming.

TOP