Wereldlichtjesdag

Wij als Claassen Uitvaartzorg organiseren dit jaar op zondag 13 december voor de tiende keer Wereldlichtjesdag, een dag ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Tijdens de herdenking branden we kaarsjes en kunt u luisteren naar livemuziek, troostende woorden en gedichten. Omdat het branden van kaarsen over de gehele wereld om 19.00 uur lokale tijd plaatsvindt, is de wereld letterlijk een etmaal wat lichter. Deze golf van licht is een troost voor mensen die een kind verloren hebben.

Wegens de huidige omstandigheden zal de herdenking er dit jaar anders uitzien. We zullen via een live-verbinding vanuit de prachtige kapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel Wereldlichtjesdag bij de mensen thuis brengen, zodat de belangstellenden de herdenking toch kunnen bijwonen. Samen met ritueelbegeleider Martien Korsten geven wij invulling aan deze bijzondere avond. Het begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur.

Ieder jaar, op de tweede zondag van december, herdenkt de wereld alle kinderen die vroegtijdig, om wat voor reden dan ook, van ons heen zijn gegaan. Het initiatief voor World Wide Candle Lightning ontstond eind jaren negentig in Amerika. Ook in Nederland wordt Wereldlichtjesdag, zoals het initiatief inmiddels heet steeds bekender.

Wij zijn al enkele jaren actief betrokken bij het initiatief Wereldlichtjesdag. Op wereldlichtjesdag kan iedereen om 19.00 uur een kaarsje aansteken, ter ere van alle kinderen die gestorven zijn. Door dit te doen in verschillende tijdzones gaat er in 24 uur als het ware een golf van licht over de wereld. Het geeft mensen die een kind verloren hebben het besef dat men niet alleen staat in het verdriet.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then