Bijzondere afscheidslocatie in Kloostertuin Veghel

Deze tijd vraagt om nieuwe initiatieven en samenwerkingen. De Gemeente Meijerijstad is de afgelopen weken geconfronteerd met een groot aantal overledenen. Vanaf dinsdag kunnen de nabestaande liefdevol afscheid nemen in de sacrale en prachtige, groene omgeving van de Kloostertuin in Veghel. Een bijzondere samenwerking tussen Claassen Uitvaartzorg, roem events, Trendsetters, Zusters Franciscanessen en Partitecten Bureau.

Onder strikte voorwaarden mogen er op dit moment maar 30 personen bij een uitvaartdienst zijn. “De afgelopen weken hebben we vaak moeten woekeren tussen de huidige maatregelen en geliefden die een bijzonder afscheid willen voor hun overledenen”, aldus Ton Claassen. Naast het huidige aanbod van uitvaartlocaties zochten zij naar een fijne plek voor nabestaanden om afscheid te nemen. Een intieme plek die past bij de omvang van het gezelschap. Het liefst gelegen op een bijzondere en passende locatie. In gesprek met Ron van Zelst van evenementenbureau roem events kwamen zij tot het idee van een sfeervolle tent in de Kloostertuin.

“Afscheid nemen is een bijzonder en belangrijk moment. Normaal niet het moment waar wij bij betrokken zijn. Maar dat we nu een steentje bij kunnen dragen aan een waardevol afscheid, vinden we erg mooi”, licht Ron van Zelst toe.

Het nieuwe normaal
De verwachting is dat we voorlopig gebonden zijn aan de huidige maatregelen. In aanloop op ‘het nieuwe normaal’ is de tijdelijke uitvaartlocatie voor kleinere uitvaarten beschikbaar. Zodra zich een Corona overgangsfase aandient en de richtlijnen worden versoepeld, is het ook mogelijk om alsnog een herdenkingsdienst te organiseren voor een wat groter gezelschap. Alles natuurlijk op een 100 procent veilige en verantwoorde manier. De verwachting is dat de tijdelijke locatie tot 1 september gebruikt kan worden. De accommodatie is beschikbaar voor alle uitvaartorganisaties. Zo kan iedereen die dat wenst terecht in de Kloostertuin. Ook is het mogelijk om vanaf deze bijzondere locatie een livestream uit te zenden, zodat ook digitaal de uitvaart bijgewoond kan worden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then