Een geliefde om nooit te vergeten, verdient een afscheid om nooit te vergeten | Claassen uitvaartzorg

Over ons

Claassen Uitvaartzorg is een echt familiebedrijf. Inmiddels staat alweer de 3e generatie aan het roer. Al bijna 90 jaar zetten wij ons in voor zorgvuldige begeleiding van nabestaanden en organisatie van een waardig afscheid dat in alle aspecten voldoet aan uw wensen. Onze aanpak kenmerkt zich door integriteit, vakkundigheid en oog voor detail.

Familiebedrijf Claassen?

In 1927 startte onze grootvader Toon zijn bedrijf in Nijmegen, in de wijk St. Anna. De vier zonen van Toon zetten de onderneming voort in verschillende locaties: Hen in Veghel met Uitvaartcentrum Cloosterhaege, Frans in Cuijk met Uitvaartcentrum Annahof, Wil in Nijmegen met Kantoor Akkerlaan en Sil aanvankelijk in Molenhoek en later in Malden met Uitvaartcentrum Malderhaege. Samen bestrijken zij de hele regio Noordoost-Brabant, Zuid-Gelderland en Noord-Limburg.

Claassen Uitvaartzorg anno nu

Ton en Albèr runnen nu het familiebedrijf. Samen met een team van 40 medewerkers verzorgen wij  ruim 450 uitvaarten per jaar. Sinds 2010 is Uitvaartcentrum Cloosterhaege in Veghel ons hoofdkantoor. Daarnaast beschikken wij over eigen uitvaartcentra in Cuijk, Malden, Schijndel, Uden en Veghel en twee rouwkamers in Boekel (BrabantZorg St. Petrus) en Heeswijk-Dinther (BerneZorg Cunera De Bongerd). Zie locaties

Bouwen op familiewaarden

Als team hechten we veel belang aan familiewaarden zoals gezamenlijkheid, betrouwbaarheid en zorgzaamheid bij Claassen Uitvaartzorg. Dat uit zich ook in de manier waarop we samenwerken. We willen er voor u zijn, juist in die moeilijke dagen rond een afscheid. Het is fijn als u dan kunt vertrouwen op een professionele, betrokken deskundige. Iemand waar u van op aan kunt.

Claassen Uitvaartzorg begeleidt u stap voor stap bij de voorbereiding en kan u (natuurlijk alleen wanneer u dat wil) veel regelwerk uit handen nemen. U kunt erop vertrouwen dat de uitvaart geheel naar uw wensen wordt geregeld. Uitgangspunt is dat u straks kunt terugkijken op een waardig afscheid.

"Knap hoe de mensen van Claassen erin slaagden het hele proces
persoonlijk te houden. Dat voelde als 'dichtbij' en 'eigen',
met zorg voor de overledene én oog voor de nabestaanden"

Kwaliteit gewaarborgd

Wij vinden het belangrijk om onze kwaliteit regelmatig te toetsen en verder te ontwikkelen. Daarom hebben we ons aangesloten bij:

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU), die elk jaar onze uitvaartonderneming toetst op strenge normen voor transparante kostenbegroting en kwaliteit van uitvoering.

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), die alleen
leden erkent die voldoen aan het keurmerk van het SKU en fungeert als spreekbuis voor de georganiseerde uitvaartondernemingen naar bijvoorbeeld vakbonden en overheid.

International Federation of Thanatologists Associations (FIAT-IFTA), die zich bezighoudt met alle ontwikkelingen op het gebied van uitvaartzorg op internationaal niveau.

Vereniging Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg (VMG), die tot doel heeft de goede naam en faam van mortuariumbeheerders in stand te houden en te bevorderen. Daarnaast kan ze als gesprekspartner optreden naar partijen in de uitvaartzorg en de gezondheidszorg.